Harri Puupponen
Datacenter & Integration

Harri Puupposella on yli 25 vuoden kokemus tietotekniikasta ja yli 15 vuoden ura tietotekniikan parissa.
Jo historiallisen Mikrobitti –lehden ensimmäisestä numerosta (1984) asti Harri on elänyt lähellä tietotekniikkaa aluksi harrastuksensa kautta ja lopuksi työmaailman kautta. Alkuvaiheen työura keskittyi opintojen ohessa Jyväskylässä 1990 –luvun puolivälistä kasvavaan web –maailmaan. WWW ja kiinnostus tietokantoihin antoivat potkua uralle juurikin näiden kautta nykyisin tunnetussa Tieto –konsernissa. Matkan varrella osaaminen on kehittynyt haastavien projektien kautta.

Ohjelmistoprojektit, verkkokauppahankkeet, tietokantasovellukset, käyttöönotot, vianselvitykset ja muut erilaiset IT -työt johtivat keskittymiseen erilaisiin integraatioihin ja automaatioihin ja näihin vaikuttaviin asioihin. Yrittäjyyden ja erilaisten toimeksiantojen kautta Harrilla on myös vahva ymmärrys liiketoiminnasta ja sen tarpeista IT ‐maailmassa. Erilaisten tehtävien kautta on tullut tutuksi myös roolit eri puolilla projekteja ja neuvottelupöytää. Varsinkin suuret ja keskisuuret asiakkaat ovat tulleet tutuksi. Viimeiset vuodet Harri on myös ollut puhumassa Microsoftin tilaisuuksissa ja saavutti 2012‐2013 MVP –tittelin. Viime aikoina Harrin rooleja erinäisissä projekteissa ovat olleet mm. integraatioarkkitehti, tekninen neuvontantaja, toteutuskonsultti sekä projektipäällikkö. Vuonna 2013 Puupponen ja Cloud1 Oy aloittivat yhteistyön Names –tiimissä tuottaakseen Suomeen aivan uudenlaisen kokonaisuuden tietotekniikan pelikenttään.

  • 2013 Names Team Member
  • 2013 Managing Consultant and Founder, Cloud1 Oy
  • 2012 Integration Consultant, Nevtor Oy
  • 2005 Freelancer Consultant
  • 2002 Co‐Owner and CIO Lamina
  • 2000 Consultant, Commit Oy
  • 1998 System engineer Tieto Oyj
  • Integration Development/Management, Automation, Technical Project Management, Enterprise Architecture, Database Architecture, Data Migrations, Technical Advisory, Integration System Development, Application Development, Business Development, Online Marketing, BizTalk, SQL Server, SSIS, Active Directory, System Center, SC Orchestrator, O365, Azure IaaS, Visual Studio, .Net