Kari Kuosa
Names Team Member

Kari Kuosalla on pitkä kokemus Windows Server, Active Directory, virtualisointi, Exchange, Lync ja Office 365–teknologioiden käyttöönotosta  suurissa ja pienissä organisaatioissa.

Mielenkiintoisia kokemuksia ovat olleet useiden yli 10 000 käyttäjän Active Directory hakemistojen strukturoinnit ja uudelleen nimeämiset. Toki sana mielenkiintoinen ei välttämättä aina tarkoita helppoa.

Harvoin enää päästään tekemään suuria ympäristöjä täysin puhtaalta pöydältä, mutta Karilla on ollut mahdollisuus olla mukana myös useiden uusien yli 30 000 käyttäjän Windows-ympäristöjen ja viestintäratkaisujen toteutuksessa.

Tietoturvan osalta Kari on ollut toteuttamassa asiakasympäristöissä erilaisia ratkaisuja. Näiden osalta voidaan mainita useat PKI-arkkitehtuurien CA-palvelimien toteuttamiset.

Exchange kokemus alkaa ensimmäisestä 4.0 versiosta alkaen. Parhaillaan Kari perehtyy Exchange 2016 version saloihin.

Skype for Business-tuotteen ensimmäinen versio oli mukana jo Exchange 2000 versiossa, joten siitä lähtien on tuote kulkenut Karin mukana. Tuotteen nimi on toki vaihtunut useasti, eli Microsoft Office Live Communication Service, Office Communication Server, Lync ja nyt viimeksi Skype for Business.

Office 365:n yhteydessä ovat monet tutut tuotteet siirtyneet osaksi pilvi-palveluita. Parhaillaan Kari seuraa mielenkiinnolla mitä tulee tapahtumaan on-premises ja cloud-ratkaisujen maailmassa.

Kari on konsultoinnin lisäksi toiminut pitkään sertifioituna kouluttajana (Microsoft Certified Trainer) ja puhujana eri tilaisuuksissa.